PSZ ’t Zonnehoekje is gevestigd in Zorgcentrum Overduin, waar zich ook een grote afdeling bevindt voor mensen die lijden aan de ziekte van Huntington. De pedagogisch medewerkers van ’t Zonnehoekje komen de cliënten regelmatig tegen, wat hen op het idee bracht als peuterspeelzaal een steentje bij te dragen en te proberen om geld in te zamelen voor de Huntington-afdeling van Overduin.

Zij hebben daarom geheel op eigen initiatief twee actieweken georganiseerd in de laatste twee weken van juni, waarbij zij voor de zowel de medewerkers van KOK kinderopvang en Peuterkring, als de kinderen een aantal activiteiten bedacht hebben om geld in te zamelen. Zo hebben zij een sponsorloop georganiseerd waar veel medewerkers enthousiast aan mee hebben gedaan.

Toen na afloop het geld bij elkaar opgeteld werd, bleek dat zij maar liefst € 1.450,- hadden ingezameld. Wat een geweldig resultaat om de Huntington-afdeling en het onderzoeksteam Huntington mee te verblijden! De gelddoos is symbolisch overhandigd door de peuters aan Dita van Duijn, één van de bewoners.

Het eindbedrag zal voor een deel ten goede komen aan de bewoners, de teams zullen er een (professionele) ijsmachine voor aanschaffen, superfijn voor mensen met slikproblemen! Bovendien zal er een feestelijke barbecue voor de hele afdeling georganiseerd worden. Daarnaast zal een flinke donatie gaan naar het Campagneteam Huntington, waar men zich bezighoudt met onderzoek naar een geneesmiddel voor deze vreselijke ziekte.

 

Nieuwsberichten

De meest actuele
nieuwsberichten

Nieuws

Officiële opening IKC Katwijk

Lees meer

Nieuws

Soepele overgang van voorschools onderwijs naar de basisschool

Lees meer

Nieuws

Meivakantie op de BSO: Festival Fantasia

Lees meer