Voor ieder wat wils

Uitdagend activiteitenprogramma

Op onze BSO locaties bieden wij kinderen elke dag leuke en uitdagende activiteiten aan. Hierbij houden wij rekening met de leeftijd en interesses van de kinderen. Kinderparticipatie speelt een grote rol bij het bepalen van de activiteiten en het invullen van de activiteitenprogramma’s.

Er wordt veel buiten gespeeld, geknutseld en (voor)gelezen. Daarnaast organiseren we regelmatig uitstapjes, bijvoorbeeld naar het bos, een museum, de speeltuin of naar het strand. Ook worden er diverse workshops gegeven, zodat de kinderen de kans krijgen talenten bij zichzelf te ontdekken en ontwikkelen.

Wij werken met verschillende thema’s en maken daarbij gebruik van de activiteitendatabase van DoenKids. In het kader van het thema van het moment bieden wij de kinderen verschillende activiteiten in de categorieën Sport & Spel, Muziek & Dans, Kunst & Cultuur en Natuur. Naast het feit dat we de kinderen een leuke dag of middag willen bezorgen, hebben de activiteiten die we aanbieden ook een doel. De activiteiten stimuleren namelijk de ontwikkeling van uw kind. Het kan hierbij gaan om persoonlijke ontwikkeling (fysiek, motorisch of cognitief), sociale- en emotionele ontwikkeling en/of de ontwikkeling van normen en waarden.

Samenwerkende scholen

Wij hebben verschillende BSO-locaties in Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg en Noordwijk. Een BSO locatie is altijd gekoppeld aan een of een aantal scholen. Speciaal onderwijs is de enige uitzondering hierop.

Katwijk

 • BSO Brugghenschool: Mr. J.J.L. v.d. Brugghenschool (4 tot 7 jaar).
 • BSO De Duintoppers: IKC De Duinroos, Sjaloomschool, Ds. G. Voetiusschool en de Leidse Buitenschool.
 • BSO IKC Katwijk: Daltonschool Katwijk en De Windvang.
 • BSO De Kleine Horizon: De Horizon en de Willem van Veenschool.
 • BSO De Quickers: Christelijke Opleidingsschool, Farèlschool en de Oranjeschool.
 • BSO De Vrije Vogels: Mr. J.J.L. v.d. Brugghenschool (7+), Rehobothschool, de Marnixschool en de Prins Willem-Alexanderschool.
 • BSO De Zonnewijzer: Het Noorderlicht, locatie Gaspard de Colignyschool en locatie Ds. R.P.A. Rutgersschool en de Groen van Prinstererschool.

Rijnsburg

Valkenburg

Noordwijk

Onze opvangpakketten

Wij bieden buitenschoolse opvang in verschillen opvangpakketten:

 • BSO inclusief schoolvakanties: 52 weken opvang per jaar.
 • BSO alleen in de schoolweken: 40 weken opvang per jaar.
 • BSO alleen in de schoolvakanties: 12 weken opvang per jaar.
 • Voorschoolse opvang (VSO): Opvang vanaf 07.30 uur.

De school waarop uw kind zit, bepaalt de BSO-locatie.
Tijdens de schoolweken halen de pedagogisch medewerkers de kinderen na schooltijd op bij de verschillende scholen. Oudere kinderen kunnen in overleg ook zelfstandig naar de BSO-locatie komen.
In vakantieweken is de BSO van maandag tot en met vrijdag geopend van 07.30 tot 18.30 uur. In de schoolvakanties voegen wij sommige BSO-locaties samen. De vakantieopvang kan daarom ook plaatsvinden op een andere locatie dan waar uw kind ingeschreven is.
Bij de voorschoolse opvang brengt de pedagogisch medewerker uw kind naar school. Deze dienst is niet beschikbaar op alle locaties.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Klantenservice.

Extra openstelling tijdens schoolsluitingsdagen of afwijkende schoolvakantie

Soms komt het voor dat de school van uw kind (eerder) sluit, bijvoorbeeld vanwege verplichte studiedagen voor leerkrachten of de middag voorafgaand aan een schoolvakantie. Ook kan het voorkomen dat uw school afwijkende vrije dagen hanteert ten opzichte van de landelijke schoolvakanties. Wij bieden u voor deze dagen de mogelijkheid extra buitenschoolse opvang af te nemen. Een BSO-locatie gaat open bij een minimum van 4 kinderen en voldoende personele bezetting. In onze planning houden wij op voorhand rekening met dagen waarvan bij ons bekend is dat een school haar deuren (eerder) sluit. U kunt een aanvraag voor extra opvang indienen via het Ouderportaal. De kosten voor deze extra opvang brengen wij altijd achteraf in rekening.

Warme maaltijden

Bij al onze BSO-locaties bieden wij u de mogelijkheid een warme maaltijd voor uw kind af te nemen. Meer informatie over de warme maaltijden vindt u hier.

Locatiezoeker

Ik zoek

in