KATWIJK – Van 23 januari tot en met 2 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Zoals ieder jaar doet KOK kinderopvang hier ook aan mee. Alle opvanggroepen met kinderen tussen 2 en 4 jaar ontvingen het voorleesboek van het jaar: ‘Een huis voor Harry’, over de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis.

Op donderdagochtend 24 januari was er bij Kindercentrum Het Zandkasteel een speciale gast. Entertainer, theatermaker en gemeenteraadslid Leon Krijgsman kwam de kinderen voorlezen. “Het is een geweldige groep om iets voor te doen: zingen, theater maken of zoals nu voorlezen. Als het niet goed is raak je ze snel kwijt. Soms is het juist de kracht van het weglaten om kinderen
geboeid te houden. Volgens mij is dat wel aardig gelukt deze ochtend.”

“Campagnes zoals de voorleesdagen zijn geweldig. Het kan helpen om mensen die zelf niet veel voorlezen aan hun kinderen over de streep te trekken om dit vaker te doen. Onze pedagogisch medewerkers pakken regelmatig een prentenboek, en iedere keer is het voorlezen weer een feestje!”, aldus Anja den Hollander, zorgcoördinator bij KOK kinderopvang.

De campagne wordt georganiseerd door de Stichting Propaganda van het Nederlandse Boek en stimuleert voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Nieuwsberichten

De meest actuele
nieuwsberichten

Nieuws

Officiële opening IKC Katwijk

Lees meer

Nieuws

Soepele overgang van voorschools onderwijs naar de basisschool

Lees meer

Nieuws

Meivakantie op de BSO: Festival Fantasia

Lees meer