Wethouder Mostert en Carla ’t Hooft van KOK kinderopvang knippen een lint door als opening van de speelzaal (Foto: Erwin Plug).

KATWIJK – Vorige week zaterdag werd tijdens de open dag van asielzoekerscentrum Katwijk de peuterspeelzaal van basisschool De Verrekijker geopend.

De speelzaal nabij het azc is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief van KOK kinderopvang en PCPK (Stichting Protestants Christelijke Peuterspeelzalen Katwijk), met ondersteuning vanuit de gemeente Katwijk en met dank aan de jeugdarts van de GGD aldaar.

Op basisschool De Verrekijker bij het voormalig vliegkamp Valkenburg zitten veel kinderen van uitgeprocedeerde asielzoekers die verderop aan de 1e Mientlaan in het asielzoekerscentrum wonen. “Er wonen kleine kinderen die misschien nog maar enkele maanden in Nederland zijn”, vertelt Carla ’t Hooft, directeur van KOK Kinderopvang. “De kinderen die woonachtig zijn in het asielzoekerscentrum gaan naar school op de Verrekijker. We hebben echter de peuterspeelzaal ontwikkeld en geopend om de allerjongsten ook een plek te bieden”, aldus de directeur. “De peuterspeelzaal is een plek om te spelen en om gaandeweg te leren. De kinderen raken spelenderwijs alvast gewend aan een vaste dagindeling en regels. Dan is de volgende stap, namelijk naar de basisschool, niet zo groot.”

De basisschool telt ongeveer 140 leerlingen en sinds 28 mei zijn peuters van 2 tot 4 jaar in twee groepen tijdens drie dagdelen en met twaalf peuters per groep in de peuterspeelzaal te vinden. ’t Hooft: “Ieder kind heeft recht op ontwikkeling en dat kan niet vroeg genoeg beginnen. Na drie jaar voorbereiding en na intensieve samenwerking met diverse instanties hebben we hier nu een mooie speelzaal neergezet na bergen werk. We zijn er zeer trots op. Het is een geslaagd project.”

Bron:
Erwin Plug Buijze Pers/ editie Katwijks Nieuwsblad (editie 27 september)
http://buijzepers.nl/archief-katwijks-nieuwsblad/

Nieuwsberichten

De meest actuele
nieuwsberichten

Nieuws

Officiële opening IKC Katwijk

Lees meer

Nieuws

Soepele overgang van voorschools onderwijs naar de basisschool

Lees meer

Nieuws

Meivakantie op de BSO: Festival Fantasia

Lees meer