Dit jaar krijgen alle peuterspeelzalen van Peuterkring nieuw meubilair en speelmateriaal, speciaal gemaakt voor peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Het oude, maar zeker nog bruikbare materiaal willen wij natuurlijk niet zomaar weggooien. Daarom is besloten dit te schenken aan Werkgroep de Ruyter, zij gaan ervoor zorgen dat het materiaal een tweede leven krijgt in Oost-Europa.

Stichting Werkgroep de Ruyter uit Rijnsburg geeft hulp aan instellingen en mensen uit de armste gebieden van Oost-Europa. De laatste 10 jaar richten zij zich met name op de landen Oekraïne en Kosovo. Regelmatig worden er transporten met hulpgoederen georganiseerd naar deze landen. De hulptransporten bevatten veel eerste levensbehoeften zoals kleding en voedsel, maar ook bijvoorbeeld schoolartikelen. De Werkgroep zorgt voor geld en goederen voor de wederopbouw en renovatie van scholen en ziekenhuizen om de leefomstandigheden te verbeteren. De basis is om de mensen te coachen en te helpen om het zelf te doen, zodat zij niet alleen wat moois krijgen maar ook leren hoe zij dit zelf kunnen doen.

Binnenkort zullen vrijwilligers van Stichting de Ruyter de spullen persoonlijk in Oost-Europa afleveren.

Wij zijn blij op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan het belangrijke werk dat Werkgroep de Ruyter doet en hierdoor arme kinderen te kunnen helpen in Oost-Europa.

Nieuwsberichten

De meest actuele
nieuwsberichten

Nieuws

Officiële opening IKC Katwijk

Lees meer

Nieuws

Soepele overgang van voorschools onderwijs naar de basisschool

Lees meer

Nieuws

Meivakantie op de BSO: Festival Fantasia

Lees meer