Woensdag 22 december 2021

KATWIJK – Op woensdag 22 december overhandigde Lisette Marang van Stichting KOK kinderopvang een cheque ter waarde van € 500,- aan Ingeborg Dennesen van het KunstLab van Stichting De Vrolijkheid op het asielzoekerscentrum in Katwijk.

Stichting De Vrolijkheid realiseert workshops en kunstprojecten op asielzoekerscentra door heel Nederland. In het KunstLab op AZC Katwijk werkt een team van vaste workshopleiders en vrijwilligers en worden er wekelijks dans-, muziek- en beeldende kunst workshops aan de kleinere kinderen en tieners gegeven. De dansworkshops worden gegeven door professionele dansdocenten van het Nederlands danstheater. Bij de muzieklessen leren tieners gitaar spelen en bij de beeldende kunstlessen wordt in 2d en 3d gewerkt met verf, klei, hout en diverse andere materialen. Het KunstLab in Katwijk biedt de kinderen een plek om nieuwe dingen te ontdekken, zich te ontspannen en vooral plezier te beleven.

Lisette Marang: “Stichting KOK kinderopvang heeft een aantal jaren geleden in samenwerking met de gemeente Katwijk een peuteropvang gerealiseerd bij basisschool De Verrekijker in het asielzoekerscentrum in Katwijk. Wij zijn trots dat we de jonge kinderen hier een plek kunnen geven om te spelen en zich te ontwikkelen. Deze donatie komt ten goede aan álle kinderen van het AZC, omdat ze allemaal iets extra’s verdienen, zeker in deze tijd.’

Nieuwsberichten

De meest actuele
nieuwsberichten

Nieuws

Officiële opening IKC Katwijk

Lees meer

Nieuws

Soepele overgang van voorschools onderwijs naar de basisschool

Lees meer

Nieuws

Meivakantie op de BSO: Festival Fantasia

Lees meer